Brunstvågorna ångar över Folkets Park. Sköldpaddorna ligger igen. Han som en hök över hennes skal, den rynkiga halsen spänd. Hon, något disträ. Hans hesa stön - ohoj, ohoj. Hennes försök att äta ett löv. Det är Sverige. Det är Malmö. Det är sommar.
Arnaud's Turtle Soup au Sherry
- 1/4 cup salt
- 3/4 cup fresh or frozen turtle meat
- 3/4 cup ground veal shank meat
- 6 cups veal stock
- 2 cloves garlic, chopped
- 2 bay leaves
- 1 pinch whole dried thyme
- 3 tablespoons tomato pureé
- 1/2 cup celery, chopped
- 1 cup green onions, chopped
- 1/2 cup white onions, chopped
- 1 tablespoon fresh parsley, chopped
- 2 lemons, halved
- 3 tablespoons sherry
- 2 eggs, hard-boiled and chopped
- 2 tablespoons roux
- Salt and white pepper to taste
Place the veal stock, garlic, bay leaves, and thyme in a large pot and bring to a boil over high heat. Add the tomato pureé, vegetables, parsley and lemons, and bring back to a boil. Reduce the heat, and simmer for 10 minutes.
Add the two kinds of meat and the sherry. Bring to a boil, then reduce the heat and simmer for 5 minutes. Add the eggs, and season to taste with salt and pepper. Thicken by adding small amounts of the roux.
Add a final splash of sherry to each individual bowl when serving, if desired.
Serves six.
1 kommentar:
näe, vad ecklisch!
Skicka en kommentar